Tijd om te vissen? 2 'Strong Buy'-aandelen die dit jaar met 70% zijn gedaald

08 Nov 2022

Tijd om te vissen? 2 'Strong Buy'-aandelen die dit jaar met 70% zijn gedaald

Na vrijdag in het zwart te zijn geëindigd, begonnen de markten deze week met extra winsten, hoewel de S&P 500 tot nu toe is teruggezakt naar het berengebied. De recente hoge volatiliteit komt in de nasleep van de renteverhoging van de Fed vorige week en de intentie om de rente hoog te houden in haar strijd om de inflatie te beteugelen.

Het is moeilijk te zeggen waar de markten op dit moment naartoe gaan, maar volgens marktexpert Ed Yardeni zitten we in ieder geval al aan de onderkant van de bearmarkt. Yardeni is van mening dat de Federal Reserve de rente waarschijnlijk niet veel verder zal verhogen en dat er al rekening is gehouden met het slechte nieuws over de rentetarieven.

“Het lijkt erop dat we in een dieptepunt zitten. Ik denk dat de markt zeker veel heeft verdisconteerd van wat de Fed gaat doen”, merkte Yardeni op.

Als Yardeni gelijk heeft, hebben beleggers nu de kans om het oudste beleggingsadvies na te leven: koop laag, verkoop hoog. Tal van bestanden passen in het profiel van de 'bodemvis'; we hebben er twee uit de TipRanks-database gehaald, aandelen met Strong Buy-consensusbeoordelingen en dit jaar ongeveer 70% koersdalingen. Sterker nog, de analisten zien ze het komende jaar allebei met meer dan 90% stijgen. Laten we eens nader kijken.

Thoughtworks Holding (TWKS)

We beginnen in de technologie, waar het digitale adviesbureau Thoughtworks zijn klanten adaptieve expertise biedt. De diensten van het bedrijf omvatten digitale strategieën, ontwerp en software-engineering, die samen van Thoughtworks een waardevolle partner maken voor zakelijke klanten en tech disruptors. Het bedrijf heeft vestigingen in 17 landen en onder zijn klanten bevinden zich grote namen als Paypal, Daimler en Bayer.

Voor investeerders in bodemvissen is het eerste wat ze moeten weten over Thoughtworks dat de voorraad dit jaar tot nu toe met 70% is gedaald. Het tweede dat u moet weten, is dat hoewel de aandelenkoers is gedaald, het bedrijf tot nu toe in elk kwartaal van dit jaar een bescheiden opeenvolgende omzetstijging heeft gemeld.

Verhaal gaat verder

In het meest recente kwartaalrapport, van 2Q22, liet het bedrijf een omzet van $ 332,1 miljoen zien, voor een sequentiële winst van 3,8% en een sterkere winst van 27,5% op jaarbasis. De aangepaste verwaterde winst per aandeel van het bedrijf steeg met 10% op jaarbasis, van 10 cent in 2Q21 tot 11 cent in 2Q22. Op de balans kon Thoughtworks in het tweede kwartaal $ 100 miljoen van zijn permanente schuld terugbetalen, waardoor het totaal werd teruggebracht tot $ 406,1 miljoen, en pochte het geld en liquide middelen van $ 274,5 miljoen. Het bedrijf heeft ook toegang tot $ 165 miljoen aan leencapaciteit, in een doorlopende kredietlijn. Thoughtworks heeft zijn 3Q22-rapport gepland voor 14 november.

Analyst Daniel Perlin, aansluitend bij RBC Capital, beschrijft TWKS-aandelen als 'constructief gepositioneerd' op weg naar de publicatie van de Q3-resultaten, waarbij valutawisselproblemen als gevolg van de stijgende dollar de sterkste tegenwind vormen.

"Ondanks de potentiële uitdagingen die gepaard gaan met FX-volatiliteit en een krappe arbeidsmarkt, zijn wij van mening dat de huidige waarderingen een aantrekkelijk instappunt bieden gezien de unieke positie van TWKS om marktaandeel te veroveren in een grote en groeiende totaal adresseerbare markt met een aantrekkelijk onderliggend bedrijfsmodel met een sterke verwachte groei," meende Perlin.

Al het bovenstaande maakt duidelijk waarom Perlin nu bij de stieren staat. De 5-sterrenanalist beoordeelt TWKS als een outperform (d.w.z. kopen), terwijl zijn prijsdoel van $ 16 een stijging van ~98% impliceert voor het komende jaar. (Klik hier om de staat van dienst van Perlin te bekijken)

Over het geheel genomen hebben 8 Wall Street-analisten hun mening gegeven over de aandelen van Thoughtworks, en hun beoordelingen omvatten 6 aankopen en 2 vasthouden - voor een consensusbeoordeling voor een sterke koop. Het aandeel wordt momenteel verkocht voor $ 8,09 en het gemiddelde koersdoel van $ 17,13 impliceert een winst van ~ 112% in de komende maanden. (Zie TWKS-voorraadprognose op TipRanks)

Cryoport, Inc. (CYRX)

We gaan nu over naar de wereld van de gezondheidszorg en kijken naar Cryoport, een bedrijf dat een solide niche heeft opgebouwd op het gebied van koude. Dat wil zeggen bij de koude opslag en het transport van biologische testen en monsters. Dit zijn zeer bederfelijke, tijdgevoelige artikelen, en betrouwbare koelopslag en koeriersdiensten zijn essentieel voor de laboratoria, medische kantoren en onderzoeksfaciliteiten die gebruikmaken van de mogelijkheden van Cryoport. Deze mogelijkheden omvatten verladers van vloeibare stikstof droge producten en gekoelde transportoplossingen voor verschillende materialen in het bereik van 2 graden tot 8 graden Celsius. De transportdiensten van Cryoport zijn end-to-end en het bedrijf ondersteunt dit met uitgebreide cold chain-ervaring en 24/7 klantenondersteuning.

Cryoport neemt een essentiële niche in de gezondheidszorg in, maar dat isoleert het bedrijf niet tegen economische en situationele tegenwind. Lockdowns in China hebben de productleverings- en productieketens van het bedrijf onder druk gezet; de sterke dollar, en de daaruit voortvloeiende negatieve impact op de buitenlandse valuta, kostte het bedrijf $ 2,6 miljoen in het derde kwartaal; en de effecten van inflatie en krapper geld zijn zichtbaar in teruggeschroefde klantorders voor diepvriezers en koelkasten, ondanks de grote vraag naar cryogene flessen (Dewars).

Deze tegenwind werd gedeeltelijk gecompenseerd door de heropening, in maart, van de fabriek van het bedrijf in Praag, Minnesota (onderdeel van de MVE-aankoop van 2020), die begin vorig jaar zwaar was beschadigd door een brand.

Over het algemeen heeft de druk de aandelen in CYRX dit jaar met 70% doen dalen - en het recente 3Q22-rapport toonde zowel een omzet- en winstmisser als een vermindering van de vooruitzichten voor het hele jaar, waardoor de daling van het aandeel verder werd verergerd.

Bij de omzet van het bedrijf was de omzet van $ 60,5 miljoen ~ 7% hoger dan in het kwartaal van vorig jaar, maar bijna $ 9 miljoen lager dan de consensusprognose. Wat de winst betreft, kwam de GAAP-WPA uit op een verlies van 15 cent, 7% slechter dan verwacht. Hoewel deze indicatoren slecht waren, lijkt de voorwaartse begeleiding van het bedrijf investeerders te schrikken; Cryoport verlaagde halverwege de omzetverwachting voor het hele jaar met 10%, tot een bereik van $ 232 miljoen tot $ 238 miljoen. Deze verwachting was ook ruim onder de voorspelling van $ 251,7 miljoen.

Tijdens dit alles blijft BTIG-analist David Larsen optimistisch over de vooruitzichten van Cryoport en merkt hij op: "Hoewel het kwartaal teleurstellend was, zouden we investeerders aanmoedigen om te kopen op basis van zwakte, omdat we geloven dat het management goede controle heeft over het bedrijf , en we beschouwen de tegenwind in het kwartaal als tijdelijk."

“Sinds de MVE-fabriek in China die was gesloten, is heropend en aangezien de vraag naar Dewars groot is, verwachten we enige verlichting met de bouw van MVE. We vinden het ook leuk dat er geen zwakte is geweest met de verzending van Dewars, en we geloven dat het slechts een kwestie van tijd is voordat de vraag naar grote koelkasten weer aantrekt. Het management heeft een plan om CRYOPDP-diensten naar andere landen dan Oost-Europa te verplaatsen. We houden van de acties die het management onderneemt”, voegde de analist eraan toe.

Vanaf hier kijkt Larsen naar CYRX-aandelen als een koop, en zijn koersdoel van $40 impliceert een indrukwekkend opwaarts potentieel van 130% voor één jaar. (Klik hier om het trackrecord van Larsen te bekijken)

Het is duidelijk dat de tegenwind hier de Street-analisten niet heeft afgeschrikt, aangezien alle 6 recente analistenrecensies over CYRX positief zijn, voor een Strong Buy-consensusbeoordeling. Het aandeel heeft een handelsprijs van $ 17,38 en het gemiddelde koersdoel van $ 34,67 suggereert een winst van 99% in de komende 12 maanden. (Zie CYRX-voorraadprognose op TipRanks)

Wilt u de aandelen identificeren die de meest bullish recente beoordelingen van de straat hebben ontvangen? Bekijk de TipRanks' Analysts' Top Stocks tool. De tool laat ook zien welke aandelen de afgelopen drie maanden zijn gedaald, zodat u de beste aandelen kunt lokaliseren die op aantrekkelijke niveaus worden verhandeld.

Disclaimer: de meningen in dit artikel zijn uitsluitend die van de aanbevolen analisten. De inhoud is uitsluitend bedoeld voor informatieve doeleinden. Het is erg belangrijk om uw eigen analyse te doen voordat u een investering doet.