Niet alleen banenverlies: Elon Musk elimineerde vorige week Twitter's 'rustdagen' en thuiswerkbeleid - en drong hard aan op een '24/7'-werkcultuur. Hier zijn 3 andere investeringen die de mil

08 Nov 2022

Niet alleen banenverlies: Elon Musk elimineerde vorige week Twitter's 'rustdagen' en thuiswerkbeleid - en drong hard aan op een '24/7'-werkcultuur. Hier zijn 3 andere investeringen die de mil

Niet alleen banenverlies: Elon Musk elimineerde vorige week Twitter's 'rustdagen' en thuiswerkbeleid - en drong hard aan op een '24/7'-werkcultuur. Hier zijn drie andere investeringen die de miljardair leuk vindt

Als je een Twitter-medewerker bent met een bevredigende balans tussen werk en privé, wil je misschien niet horen wat de nieuwe baas te zeggen heeft.

Elon Musk heeft zijn overname van Twitter afgerond, ondanks dat hij te veel heeft betaald voor het bedrijf. En nu vindt hij manieren om de uitgaven bij de socialemediagigant te verminderen.

De miljardair-ondernemer schrapte vorige week bijna 3.700 banen bij Twitter, of de helft van de beroepsbevolking, via e-mail.

Musk heeft ook Twitter's "Rustdagen" verwijderd - maandelijkse vrije dagen voor werknemers om te rusten en op te laden - in zijn streven om een ​​"24/7" werkcultuur te implementeren.

Mis het niet

Je zou de verhuurder van Walmart, Whole Foods en CVS kunnen zijn (en elk kwartaal een dik inkomen in de supermarkt verzamelen)

Wilt u uw kleingeld investeren, maar weet u niet waar u moet beginnen? Daar is een app voor

Laat uw zuurverdiende geld groeien zonder de wankele aandelenmarkt met deze 3 eenvoudige alternatieven

Bovendien meldde Bloomberg dat Musk van plan is een einde te maken aan het beleid voor werken op afstand van het bedrijf en de resterende werknemers te vragen fulltime naar kantoor terug te keren.

Als je het leuk vindt wat Musk doet om de efficiëntie bij Twitter te verbeteren en de kosten te verlagen, kun je er helaas niet meer in investeren. Het bedrijf is nu privé.

Maar je kunt nog steeds naast Elon Musk investeren - hier is een blik op hoe.

Cryptovaluta

Eens beschouwd als een niche-activum, is cryptocurrency nu mainstream geworden. Uit een onderzoek van het CFA Institute eerder dit jaar bleek dat 94% van de pensioenregelingen van de staat en de overheid heeft geïnvesteerd in cryptocurrencies.

Natuurlijk leerden veel beleggers over de volatiliteit van cryptocurrencies op de harde manier door de enorme terugval van dit jaar. Bitcoin, de grootste cryptocurrency ter wereld, is bijvoorbeeld tot nu toe met 56% gedaald in 2022.

Lees meer: ​​rijke jonge Amerikanen hebben het vertrouwen in de aandelenmarkt verloren - en zetten in plaats daarvan in op deze 3 activa

Musk is een van de meer uitgesproken voorstanders van cryptocurrency.

"Ik bezit nog steeds en zal mijn Bitcoin, Ethereum of Doge fwiw niet verkopen", zei hij eerder dit jaar in een tweet.

Verhaal gaat verder

Er zijn tal van platforms waarmee u in crypto kunt investeren. Houd alleen rekening met kosten: veel beurzen brengen tot 4% commissie in rekening om alleen crypto te kopen en verkopen. Maar sommige beleggings-apps brengen 0% in rekening.

Onroerend goed

In dezelfde tweet waarin Musk zijn mening over crypto deelde, besprak hij ook het belang van het bezitten van 'fysieke dingen' in een inflatoire omgeving.

"Als algemeen principe geldt dat voor degenen die op zoek zijn naar advies uit deze thread, het over het algemeen beter is om fysieke dingen zoals een huis of aandelen te bezitten in bedrijven waarvan u denkt dat ze goede producten maken, dan dollars wanneer de inflatie hoog is."

Ondanks de agressieve renteverhogingen van de Fed blijft onroerend goed een populair bezit. De S&P CoreLogic Case-Shiller 20-City Composite Home Price NSA Index is het afgelopen jaar met 13% gestegen.

Naarmate de prijs van grondstoffen en arbeid stijgt, zijn nieuwe eigendommen duurder om te bouwen. En dat drijft de prijs van bestaand vastgoed op.

Goedgekozen eigendommen kunnen meer bieden dan alleen een inflatiehedge. Beleggers kunnen ook een gestage stroom huurinkomsten verdienen.

Maar u hoeft geen verhuurder te zijn om te beginnen met investeren in onroerend goed. Er zijn tal van vastgoedbeleggingstrusts (REIT's) en crowdfundingplatforms waarmee u aan de slag kunt om een ​​vastgoedmagnaat te worden.

Tesla (TSLA)

Als serie-ondernemer heeft Musk een flink aantal succesvolle bedrijven opgericht. Maar hij is vooral bekend als mede-oprichter en CEO van EV-maker Tesla.

Volgens Bloomberg is Musks grootste troef op dit moment Tesla-aandelen.

Hoewel Tesla-aandelen geen hot item zijn geweest - aandelen zijn tot nu toe een pijnlijke 45% gedaald - blijft het een kolos in de auto-industrie. Met een marktkapitalisatie van ongeveer $ 680 miljard is Tesla verschillende keren groter dan Ford en General Motors samen.

En ondanks de neergang van het aandeel gaan de zaken nog steeds de goede kant op.

In het derde kwartaal leverde Tesla 343.830 EV's (18.672 Model S/X en 325.158 Model 3/Y). Het bedrag vertegenwoordigde een stijging van 42% jaar op jaar.

Het bedrijf heeft zijn productie ook aanzienlijk opgevoerd. In het derde kwartaal produceerde het 365.923 EV's (19.935 Model S/X en 345.988 3/Y), of 54% meer dan de productie in dezelfde periode een jaar geleden.

Wall Street ziet ook stijging in Tesla-aandelen. Morgan Stanley-analist Adam Jonas heeft bijvoorbeeld een 'overwogen' rating voor Tesla en een koersdoel van $ 330 - ongeveer 51% boven waar het aandeel vandaag staat.

Wat te lezen

U betaalt waarschijnlijk te veel als u online winkelt — ontvang deze gratis tool vóór Black Friday

Tegen 2027 zou de gezondheidszorg Amerikanen gemiddeld $ 20.000 per persoon kunnen kosten

Inflatie die uw budget aantast? Hier zijn 21 dingen die je nooit in de supermarkt zou moeten kopen als je geld probeert te besparen

Dit artikel geeft alleen informatie en mag niet worden opgevat als advies. Het wordt geleverd zonder enige vorm van garantie.