Meta gaat Twitter-weg met ontslagen, Twitter wil misschien wat mensen terug nadat ze zijn ontslagen, mijnwerkers beëindigen combinatiediscussies van $ 6 miljard: topverhalen maandag 7 novembe

08 Nov 2022

Meta gaat Twitter-weg met ontslagen, Twitter wil misschien wat mensen terug nadat ze zijn ontslagen, mijnwerkers beëindigen combinatiediscussies van $ 6 miljard: topverhalen maandag 7 novembe

Wall Street Journal

Na Musk's massale Twitter-ontslagen, zou Zuckerberg deze week soortgelijke bezuinigingen plannen bij Meta

Meta Platforms Inc (NASDAQ: META) is naar verluidt van plan de komende week duizenden werknemers te ontslaan, vergelijkbaar met wat Elon Musk een paar dagen geleden op Twitter deed.

Het door Mark Zuckerberg geleide bedrijf, dat eind september meer dan 87.000 werknemers had, zou duizenden kunnen ontslaan en heeft zijn personeel gevraagd om vanaf deze week niet-essentiële reizen te annuleren.

"Over het geheel genomen verwachten we dat we in 2023 zullen eindigen als ongeveer dezelfde grootte of zelfs een iets kleinere organisatie dan we nu zijn", had hij gezegd.

Eenheid van Walgreens Boots Alliance dicht bij fusie met Summit Health in deal van $ 9 miljard

Walgreens Boots Alliance Inc's (NASDAQ: WBA) Village Practice Management is naar verluidt dicht bij een deal van ongeveer $ 9 miljard met Summit Health, het moederbedrijf van CityMD spoedeisende zorgcentra.

Zorgverzekeraar Cigna Corp (NYSE: CI) zal naar verwachting investeren in het gecombineerde bedrijf.

Er is geen garantie dat de partijen tot een deal zullen komen, waarschuwden de mensen en merkten op dat ze nog steeds bezig zijn met het uitwerken van details van een overeenkomst.

Reuters

De grootste geldschieter van Rusland heeft Glencore in rekening gebracht voor $ 116 miljoen over uitstaande olievoorraden

Ruslands grootste geldschieter, Sberbank Of Russia (OTC: AKSJF), vervolgde de wereldwijde grondstoffenhandelaar Glencore Plc (OTC: GLCNF) (OTC: GLNCY) voor ongeveer € 117 miljoen ($ 116 miljoen) wegens onbetaalde olievoorraden.

Uit de database bleek dat Sberbank schulden en boetes probeerde terug te vorderen van Glencore Energy UK Ltd over twee overeenkomsten met een waarde van elk ongeveer € 58 miljoen.

Eén had betrekking op leveringen van oliemengsels aan de grens van Oekraïne en Hongarije in maart, en de andere op leveringen aan de grens van Oekraïne en Slowakije in dezelfde maand.

Siemens Energy wint goedkeuring door Spaanse regelgevende instanties voor overname Siemens Gamesa

De Spaanse beurstoezichthouder CNMV keurde Siemens Energy AG's (OTC: SMEGF) (OTC: SMNEY) bod van € 4,05 miljard ($ 4 miljard) goed op de aandelen in de Spaanse eenheid Siemens Gamesa die het niet bezit.

Siemens Energy kondigde in mei een plan aan om het resterende derde deel van windturbinemaker Siemens Gamesa Renewable Energy (OTC: GCTAF) (OTC: GCTAY) te kopen. Siemens wilde de controle over operationele problemen verbeteren bij de divisie die in minder dan een jaar drie winstwaarschuwingen deed.

Verhaal gaat verder

Bloomberg

Twitter ontmoedigt belangrijk personeelsbestand in India met 90% na overname door Musk

Twitter Inc heeft dit weekend meer dan 90% van zijn personeel in India ontslagen vanwege wereldwijde reducties door de nieuwe eigenaar en Tesla Inc (NASDAQ: TSLA) CEO Elon Musk.

Door de inkrimping is het technische en productpersoneel in een potentiële groeimarkt ernstig uitgeput.

Twitter had iets meer dan 200 mensen in dienst in India, en door de bezuinigingen bleven er ongeveer een dozijn medewerkers over.

Oeps! Elon Musk's Twitter wil naar verluidt wat mensen terug nadat ze ze hebben ontslagen

Twitter vraagt ​​naar verluidt enkele van de duizenden werknemers die het heeft ontslagen om weer aan het werk te gaan nadat het bedrijf er vrijdag massaal duizenden had ontslagen.

Het door Elon Musk geleide bedrijf vraagt ​​enkele personeelsleden om terug te komen omdat ze per ongeluk zijn ontslagen.

Anderen werden ontslagen voordat het management van het socialemediabedrijf van mening was dat ze misschien nodig waren om functies te bouwen die Musk voor ogen had.

Honda richt zich op mensen die niet met miniauto's willen rijden

Honda Motor Co Ltd (NYSE: HMC) zei dat het een reeks zelfrijdende elektrische voertuigen plant voor mensen die niet willen rijden.

De reeks EV's is geschikt voor groepen, waaronder ouderen die niet autorijden en de jongere generatie Z-mensen, die niet houden van het bezitten of besturen van auto's.

De Japanse automajoor, genoemd als micromobiliteitsapparaten, hoopt op een groeiende vraag naar dergelijke voertuigen.

Benzinga

Aandelen Apple kan inzakken nu de situatie in China 'Absolute Gut Punch' oplevert - analist signaleert koopkans

Apple Inc (NASDAQ: AAPL) heeft aangekondigd dat de COVID-19-beperkingen van invloed zullen zijn op de levering van zijn iPhone 14 Pro en Pro Max in Zhengzhou, China, waar de assemblagefabriek van zijn toeleveringsketenpartner Hon Hai Precision Manufacturing Company Limited (OTC: HNHPF) is gelokaliseerd.

De laatste nul-COVID-situatie is een "absolute gut punch" voor Apple in het belangrijkste vakantiekwartaal, zei Wedbush-analist Daniel Ives in een notitie.

De vraag blijft stevig tijdens de feestdagen, maar de onderbrekingen in het aanbod zullen waarschijnlijk van invloed zijn op ongeveer 3% van de iPhone-verkopen in het kwartaal, afhankelijk van hoe de problemen met de productie en de toeleveringsketen zich ontwikkelen, aldus de analist.

Coronado uit Australië en Peabody beëindigen mogelijke combinatiediscussies van $ 6 miljard

Het in Australië gevestigde Coronado Global Resources Inc (OTC: CODQL) is samen met Peabody Energy Corporation (NYSE: BTU) overeengekomen om de discussies over een mogelijke combinatie van de twee bedrijven stop te zetten.

Geen van beide bedrijven gaf een reden voor het mislukken van de gesprekken of maakte de financiële voorwaarden bekend.

Coronado blijft zijn bestaande plannen voor kapitaalbeheer nastreven en implementeren.

Elliott Management steunt Philip Morris's $ 16 miljard Swedish Match Buy-out

Philip Morris International Inc (NYSE: PM) gaat door met de overname van Swedish Match AB (OTC: SWMAY) (OTC: SWMAF) ter waarde van $ 16 miljard, ondanks het niet behalen van het acceptatiepercentage van 90%.

Marlboro-maker had 82,59% van het Zweedse bedrijf veiliggesteld, minder dan het niveau van 90% waarop het een verplichte aankoop van de resterende aandelen kan starten.

De grootste aandeelhouder van het bedrijf, Elliott Management, heeft besloten de overname te steunen, waardoor de afronding van de deal binnen handbereik komt.

BioNTech meldt een daling van ongeveer 50% in omzet en winst in het derde kwartaal te midden van een dalende vraag naar COVID-19-shots

BioNTech SE (NASDAQ: BNTX) heeft in het derde kwartaal van 22 een omzet van € 3,46 miljard gerapporteerd, een daling ten opzichte van € 6,09 miljard een jaar geleden, en geeft de schuld aan het dynamische verloop van de pandemie, wat leidde tot schommelingen in de kwartaalinkomsten.

Het bedrijf boekte een verwaterde WPA van € 6,98, een daling van € 12,35 een jaar geleden.

BioNTech heeft zijn schatting van de inkomsten uit vaccins tegen COVID-19 naar de bovengrens van het oorspronkelijke bereik gebracht: € 16 - 17 miljard (voorheen: € 13 - 17 miljard).

Afbeelding van Chetraruc via Pixabay

Zie meer van Benzinga

Gegevens van meerdere lopende onderzoeken naar HBV-therapieën van Vir Biotech tonen veelbelovende actie

Coronado uit Australië en Peabody beëindigen mogelijke combinatiediscussies van $ 6 miljard

Mis geen realtime waarschuwingen over uw aandelen - word gratis lid van Benzinga Pro! Probeer de tool waarmee u slimmer, sneller en beter kunt beleggen.

© 2022 Benzinga.com. Benzinga geeft geen beleggingsadvies. Alle rechten voorbehouden.