Jim Cramer zegt dat beleggers deze 2 aandelen op de dip moeten kopen

08 Nov 2022

Jim Cramer zegt dat beleggers deze 2 aandelen op de dip moeten kopen

De markt wordt weer zenuwachtig nadat de Fed te kennen heeft gegeven voornemens te zijn voorlopig vast te houden aan haar agressieve renteverhoging.

De algemene sombere stemming is een bekende in 2022, aangezien de markt de berenknuffel niet van zich af heeft kunnen schudden met een opleving die snel gevolgd werd door een nieuwe terugval. Echter, met zoveel aandelen die nog steeds in het slop hangen, is Jim Cramer, de bekende gastheer van het 'Mad Money'-programma van CNBC, van mening dat beleggers speciale aandacht moeten besteden aan degenen die er mooi geprijsd uitzien.

"Uiteindelijk krijg je gewoon spijt als je niets koopt tijdens de grote uitverkoop", zei Cramer. "Maar als de markt eindelijk genoeg oververkocht is, moet je toeslaan."

In feite heeft Cramer in zijn bliksemronde twee aandelen geïdentificeerd die volgens hem momenteel kansen bieden voor investeerders. Beiden zijn dit jaar fors gedaald, maar Cramer denkt dat het tijd is voor hen om door te zetten.

Zijn de aandelenexperts van Wall Street op dezelfde lijn? Dat kunnen we achterhalen met behulp van het TipRanks-platform dat een uitgebreide set gegevenstools biedt om beleggers te helpen bij het nemen van goede investeringsbeslissingen. Laten we de resultaten eens bekijken.

Cano Gezondheid (CANO)

De eerste door Cramer goedgekeurde naam waar we naar zullen kijken, is Cano Health, een zorgaanbieder met een op technologie gebaseerde, eerstelijnszorggerichte benadering die de klinische kwaliteit benadrukt. Met meer dan 1.400 werknemers en aangesloten artsen is Cano een van de grootste onafhankelijke huisartsenorganisaties in de Verenigde Staten, met meer dan 280.000 leden in negen staten en Puerto Rico.

Cano zal later deze week de resultaten over het derde kwartaal rapporteren, maar we kunnen de resultaten van het tweede kwartaal bekijken voor wat achtergrondinformatie. Het bedrijf heeft het afgelopen jaar een sterke groei doorgemaakt, zoals bleek uit de laatste omzetgroei. De omzet is meer dan verdubbeld ten opzichte van dezelfde periode een jaar geleden tot $ 689,37 miljoen, hoewel het cijfer $ 23,24 miljoen lager lag dan de consensusschatting. Het resultaat was echter een verbetering, met een winst per aandeel van -$ 0,03, die verbeterde ten opzichte van de voorspelling van - $ 0,05. De vooruitzichten waren ook aangenaam; voor het volledige jaar verwacht het bedrijf nu een omzet tussen $ 2,85 miljard en $ 2,90 miljard, een stijging ten opzichte van de eerdere verwachting van tussen $ 2,80 miljard en $ 2,90 miljard.

Verhaal gaat verder

In de afgelopen tijd zijn er geruchten geweest dat Cano een overnamedoelwit is waarvan verschillende bedrijven dachten geïnteresseerd te zijn. De voorraad is beide kanten opgegaan overgeleverd aan de genade van de geruchtenmolen. De afgelopen maand hebben de aandelen echter een flinke deuk opgelopen en zijn ze 60% kwijtgeraakt nadat bleek dat de gesprekken met CVS Health waren mislukt en de zorggigant besloot om niet verder te gaan met een overname van Cano.

Ondanks het benadrukken van enkele bedenkingen, blijft John Ransom van Raymond James in de hoek van Cano. De 5-sterrenanalist schrijft: "Het aandeel zou een stand moeten houden in het bereik van ~ $ 5, ongeveer waar het werd verhandeld vóór de dealspeculatie. Het aandeel wordt momenteel verhandeld tegen 10,1x 2024 adj. EBITDA en 0,6x omzet in 2024, een forse korting voor branchegenoten..."

"CANO is een interessant model en hoewel we nog steeds optimistisch zijn over de langetermijnvooruitzichten van CANO, heeft CANO een aantal problemen als een op zichzelf staand bedrijf, namelijk de balans en de inconsistente uitvoering. We denken dat de 4Q-afdruk begin volgend jaar zal een katalysator zijn, zowel naar boven als naar beneden, afhankelijk van de vooruitzichten voor 2023 en FCF-verwachtingen,” voegde Ransom toe.

Bezorgdheid terzijde, Ransom denkt duidelijk dat de aandelen nu aanzienlijk ondergewaardeerd zijn; samen met een Outperform (d.w.z. Kopen) rating, maakt zijn prijsdoel van $ 8 ruimte voor 12-maandswinsten van 133%. (Klik hier om het trackrecord van Ransom te bekijken)

Wat vindt de rest van de straat? Kijkend naar de uitsplitsing van de consensus, zijn de meningen van andere analisten meer verspreid. 4 kopen, 3 vasthouden en 1 verkopen vormen samen een gemiddelde koopconsensus. Bovendien wijst het gemiddelde koersdoel van $ 7,34 op een opwaarts potentieel van maar liefst 114%. (Zie Cano Health aandelenprognose op TipRanks)

Tilray Brands, Inc. (TLRY)

De volgende Cramer-bliksemronde voorraad die we zullen bekijken, is Tilray Brands, een toonaangevend Canadees cannabisbedrijf. Tilray Brands is het resultaat van een fusie in mei 2021 tussen twee grote spelers in de industrie, Tilray en Aphria.

De meeste zaken van het bedrijf worden gedaan in Canada, maar het heeft ook wereldwijde ambities, met activiteiten in met name de VS, Australië, Latijns-Amerika en Europa, waar het een sterke aanwezigheid heeft in Duitsland en een aandeel van 20% claimt van de medische markt (bloemen, extracten en dronabinolproducten). Met meer dan 20 merken en een aanwezigheid in meer dan 20 landen, omvat het aanbod niet alleen cannabis, maar ook voedingsmiddelen op basis van hennep en ambachtelijke dranken.

Het probleem voor Tilray, net als veel andere Canadese cannabisbedrijven, is de hevige concurrentie in een relatief kleine markt. Deze problemen kwamen opnieuw naar voren in het onlangs uitgebrachte rapport over het eerste kwartaal van het fiscale 2023.

De inkomsten daalden met 8,8% op jaarbasis tot $ 153,21 miljoen, terwijl ze ook met $ 3,64 miljoen onder de consensusschatting bleven. Niet-GAAP EPS klokte binnen op -$0,08, maar miste net de -$0,07 die op Wall Street was voorspeld. Dat gezegd hebbende, lijken kostenbesparende maatregelen vorm te krijgen, waarbij de brutomarges voor cannabis verbeteren van 43% jaar geleden tot 51%.

Over het geheel genomen zijn de aandelen in TLRY dit jaar tot dusver 46% gedaald. Dit heeft volgens Cramer een kans gecreëerd, die zegt TLRY-aandelen te kopen als "hun tijd is gekomen".

Cowen-analist Vivien Azer ziet ook enkele bemoedigende trends uitspelen.

“Het marktaandeel van TLRY in Canada begint zich eindelijk te stabiliseren”, merkte de 5-sterrenanalist op. “Het bedrijf was in staat om trends te verbeteren voor Good Supply, dat opnieuw het leidende merk is in het land na het eerste kwartaal (voor het eerst sinds juli 2021). Ondertussen levert nieuwe innovatie, met nieuwe soorten, een grotere bijdrage aan de segmentinkomsten (met 7,5%). Het bedrijf verwacht dat innovatie in de toekomst een grotere drijfveer zal zijn en streeft ernaar om ongeveer 25% van de Canadese cannabisverkoop in FY23 te halen uit nieuwe producten (tegenover ~2% in FY22).”

Al met al beoordeelt Azer de aandelen als outperform (d.w.z. kopen), ondersteund door een koersdoel van $ 9. Mocht dit cijfer worden gehaald, dan zullen beleggers over een jaar forse winsten van ~137% incasseren. (Klik hier om het trackrecord van Azer te bekijken)

Anders wordt Tilray op Wall Street beslist gemengd ontvangen. Met 1 extra koop, 5 vastgehouden en 2 verkopen, beoordeelt de analistenconsensus het aandeel als een vastgehouden. Met $ 4,36 zorgt het gemiddelde doel voor een winst van 15% in de komende maanden. (Zie de aandelenprognose van Tilray op TipRanks)

Als u goede ideeën wilt vinden voor het handelen in aandelen tegen aantrekkelijke waarderingen, gaat u naar TipRanks' Best Stocks to Buy, een onlangs gelanceerde tool die alle aandeleninzichten van TipRanks verenigt.

Disclaimer: de meningen in dit artikel zijn uitsluitend die van de aanbevolen analist. De inhoud is uitsluitend bedoeld voor informatieve doeleinden. Het is erg belangrijk om uw eigen analyse te doen voordat u een investering doet.