Hogeschooldiploma's kunnen verouderd raken - en het zou de eerste stap kunnen zijn om uw baan aan iemand anders te geven

10 Jan 2023

Hogeschooldiploma's kunnen verouderd raken - en het zou de eerste stap kunnen zijn om uw baan aan iemand anders te geven

Colleges laten de SAT vallen. Rechtenscholen laten de LSAT vallen. En nu laten werkplekken bachelordiploma's vallen - en experts denken dat dit dit jaar de norm zou moeten worden.

In 2023 zal het vooral gaan om werving op basis van vaardigheden in plaats van om diploma's - althans bij succesvolle bedrijven, voorspelt onderzoeksadvies- en adviesbureau Gartner in zijn lijst met de negen beste werkplekvoorspellingen voor het jaar. Bedrijven moeten hun talentpijplijn uitbreiden en diversifiëren om het hoofd boven water te houden, legt Gartner uit, dankzij hun strijd om aan de talentbehoeften te voldoen door middel van meer traditionele wervingsstrategieën en de steeds minder lineaire loopbaantrajecten van werknemers.

"Om kritieke functies in 2023 te vervullen, zullen organisaties zich meer op hun gemak moeten voelen bij het beoordelen van kandidaten uitsluitend op hun vermogen om de functie uit te voeren, in plaats van op hun referenties en eerdere ervaring", schreef Gartner.

Dat lijkt misschien alsof u rechtstreeks contact opneemt met kandidaten met een niet-traditionele achtergrond die anders misschien niet zouden hebben gesolliciteerd, of als "ontspannende" diploma- of eerdere ervaringsvereisten.

Sommige bedrijven zijn al aardig op weg. Fortune 500-bedrijven, waaronder Google, IBM en Apple, hebben hun al lang bestaande diploma-eisen geschuwd. Het laat zien: in november 2022 was voor slechts 41% van de vacatures in de VS een bachelordiploma vereist, volgens een analyse van de denktank Burning Glass Institute. Dat is minder dan de 46% begin 2019.

Al in 2016 bedacht IBM de term 'nieuwe banen' om functies te beschrijven die specifieke vaardigheden vereisen in plaats van een specifiek diploma. Tussen 2011 en 2021 daalde het aantal vacatures van het bedrijf waarvoor een vierjarige opleiding vereist was van 95% naar minder dan 50%. Ginni Rometty, de toenmalige CEO van IBM, vertelde Alan Murray, CEO van Fortune, dat mensen zonder diploma net zo goed presteerden als mensen met een doctoraat.

Gartner staat niet alleen in zijn voorspelling. In het volgende tijdperk van werk zullen vaardigheden voorrang krijgen boven stamboom, schreven LinkedIn's VP Aneesh Raman en Jobs for the Future's VP Cat Ward deze week in een commentaarstuk voor Fortune.

Verhaal gaat verder

Meer dan 70% van de vacatures vereist een universitair diploma, wat slechts 50% van de Amerikanen heeft. Afgelopen maart lanceerde LinkedIn een reeks tools die de vaardigheden van kandidaten benadrukken tijdens het sollicitatieproces. De aankondiging bestempelde een benadering waarbij vaardigheden centraal staan ​​als de "sleutel om door de volgende fase van de Grote Herschikking te navigeren".

"Wat is goed voor de gans..."

In zulke onzekere tijden, waarin werknemers en bazen voortdurend van teen tot teen gaan, zullen sterke, adaptieve leiders behendig kunnen sturen, vertelde LinkedIn-CEO Ryan Roslansky in november aan de Harvard Business Review.

Jaren geleden hadden rekruteringsmanagers geen betere manier om talent te beoordelen dan via werkgeschiedenis, stamboom of wie ze kenden, zei Roslansky. "Maar wanneer de arbeidsmarkt veel sneller evolueert, moeten we echt iets bedenken om ons op te concentreren, en dat alternatieve, flexibele, toegankelijke pad zal echt gebaseerd zijn op vaardigheden."

Werknemers moeten wellicht ook een ommezwaai maken, vooral als het gaat om zeer gewilde, volledig externe banen. Als rollen door iedereen over de hele wereld kunnen worden vervuld, is de kans groot dat een bedrijf ze uiteindelijk naar het buitenland zal uitbesteden, waar ze tegen veel lagere kosten kunnen worden vervuld, assistent-professor werk- en organisatiestudies aan de MIT Sloan School of Management Anna Stansbury vertelde Fortuin. Met andere woorden, uw externe taak kan naar iemand anders gaan. Des te meer reden voor werknemers om de mogelijkheden voor bijscholing nauwlettend in de gaten te houden.

Maar het is uiteindelijk rechtvaardiger om afstand te nemen van stamboom en naar vaardigheden te gaan, wat goed is voor zowel werkzoekenden als het bedrijfsleven. Nadat General Motors diploma-eisen uit veel lijsten had geschrapt, vertelde Telva McGruder, de chief diversity, equity, and integration officer, aan Fortune's Phil Wahba, diploma's zijn niet "noodzakelijkerwijs de allesoverheersende indicator van iemands potentieel."

p>

Diploma's zijn voor veel Amerikanen onbereikbaar en zouden niet verplicht moeten zijn om economische zekerheid te verwerven, schreef de president van Google Global Affairs, Kent Walker, in 2020. online onderwijs - om Amerika te helpen herstellen en herbouwen."

Gezien de economische vooruitzichten in 2023 is herstel en wederopbouw voor de meeste bedrijven misschien geen slecht idee.

Dit verhaal stond oorspronkelijk op Fortune.com

Meer van Fortune: San Francisco wordt getroffen door een 'meedogenloze' storm die zo hevig is dat een meteoroloog zegt dat het 'een van de meest impactvolle' is die hij ooit heeft gezien. Hoe zullen de ultrarijken de recessie doorstaan? 1.200 investeerders ter waarde van $ 130 miljard hebben één grote strategie Damar Hamlins hartstilstand de schuld geven van het COVID-vaccin is 'wilde en onverantwoordelijke speculatie', zegt de echte zonde van expert Meghan Markle die het Britse publiek niet kan vergeven - en Amerikanen niet kunnen begrijpen