'Geschiedenis wijst op een rally na de middellange termijn:' Oppenheimer stelt 3 aandelen voor om op het momentum te rijden

08 Nov 2022

'Geschiedenis wijst op een rally na de middellange termijn:' Oppenheimer stelt 3 aandelen voor om op het momentum te rijden

Amerika gaat naar de enige peiling die telt, en morgenochtend hebben we een beter beeld van het volgende congres. Alle indicaties wijzen op een flinke overwinning van de GOP en een daaruit voortvloeiende wetgevende controle op de Democratische regering.

Wat de aandelenmarkt betreft, als we terugkijken op de afgelopen 70 jaar of zo, vinden we reden tot hoop, ongeacht de uitslag van de stemming. Dat komt omdat de aandelen na elke tussentijdse verkiezing sinds de Tweede Wereldoorlog zijn gestegen. Het is ook geen flash-in-the-pan-effect. Volgens de gegevens laat de S&P 500 tot een jaar na een tussentijdse stemming winst zien. En nu de markten de verkiezingsdag ingaan na 10 maanden van verliezen, is er genoeg ruimte voor hen om weer omhoog te klimmen.

In de woorden van John Stoltzfus, de belangrijkste investeringsstrateeg van Oppenheimer: "De marktgeschiedenis suggereert ons dat ongeacht welke partij als winnaar wordt beschouwd bij de tussentijdse verkiezingen, er op korte termijn waarschijnlijk een soort rally op de aandelenmarkten zal plaatsvinden."

Hoewel Stoltzfus erkent dat er meerdere problemen zijn die de markten naar volgend jaar zullen drijven, zou de periode onmiddellijk na de verkiezingen een rally van aandelen moeten zien. Krijt het tot duidelijkheid; beleggers houden nooit van onzekere situaties, en als we de verkiezingen achter ons laten, zal de komende maanden een zekere mate van voorspelbaarheid toenemen.

Dus laten we aannemen dat we een kortetermijnrally in aandelen tegemoet gaan. De vraag wordt dan, welke aandelen te kiezen? En dat is waar de aandelenanalisten van Oppenheimer ons kunnen helpen. Ze hebben het voorbeeld van Stoltzfus gevolgd en drie aandelen uitgekozen die waarschijnlijk zullen winnen als de markten wat opwaarts momentum krijgen. We hebben het TipRanks-platform gebruikt om erachter te komen wat hen drijft. Laten we eens nader kijken.

DoorDash, Inc. (DASH)

De eerste keuze van Oppenheimer is DoorDash, een bedrijf uit Silicon Valley in de wereld van online eten bestellen en eten bezorgen. Het bedrijf heeft een marktaandeel van ongeveer 56% en is daarmee de onbetwiste leider in de niche van on-demand levering. De service is toegankelijk via een mobiele app en is actief in 27 landen over de hele wereld. Van begin 2020 tot en met 3Q22 heeft het bedrijf meer dan $ 70 miljard aan omzet gegenereerd voor aangesloten handelaren, samen met meer dan $ 25 miljard aan cumulatieve inkomsten voor zijn stuurprogramma's.

Verhaal gaat verder

Als we naar de 3Q-cijfers kijken, zien we dat DoorDash stijgende inkomsten heeft gerapporteerd in elk van de laatste vijf kwartalen. De huidige omzet is $ 1,7 miljard, een stijging van 33% op jaarbasis. Dit werd ondersteund door een groei van 27% op jaarbasis van het totale aantal bestellingen, tot 439 miljoen voor het kwartaal, en een stijging van 30% in het bruto-ordervolume op de markt, dat $ 13,5 miljard bereikte.

Het totale ordernummer was de sleutel voor het bedrijf, aangezien het de voorspelling van Wall Street van 433 miljoen overschreed. Beleggers en analisten waren ook blij met het omzetcijfer, dat boven de verwachting van $ 1,63 miljard uitkwam.

Deze beats compenseerden een groter dan verwacht winstverlies. Het netto WPA-verlies van 77 cent was aanzienlijk hoger dan de voorspelling van 60 cent.

Oppenheimer's 5-sterrenanalist Jason Helfstein kijkt naar het halfvolle glas en upgradet DoorDash-aandelen van neutraal naar outperform (d.w.z. kopen). Helfstein stelt ook een prijsdoel van $ 70 vast om aan te geven dat er in het komende jaar ruimte is voor ~35% opwaarts potentieel. (Klik hier om Helfsteins staat van dienst te zien)

Ondersteunend bij zijn standpunt schreef Helfstein: "De toegenomen openbaarmaking toont aan dat de marges van Amerikaanse restaurants verbeteren... Als zodanig voorspellen we '25 EBITDA van $ 1,5 miljard, met overheidsmarges van 1,8%, een stijging van 0,7% in '22E. We voorspellen een verbetering van de marges voor restaurantbijdragen in de VS van 5,7% in '22E tot 6,1% in '25E, met Int'l. & Amerikaanse marges voor niet-restaurantbijdragen verbeterden van -13,4% in '22E tot -2,4% in '25E, op basis van 4-5% incrementele marges. 3Q toonde aanhoudende kracht, ondanks onzekere macro."

"Wij geloven dat DoorDash zijn vroege focus op voorstedelijke markten kan benutten om grip te krijgen op Tier-1-markten en zijn huidige marktleiderspositie verder uit te breiden", vatte de analist samen.

Over het geheel genomen zijn er 14 recente analistenrecensies voor DoorDash geregistreerd en deze komen uit op 8 aankopen tegen 6 vastgehouden, voor een gemiddelde koopconsensuswaardering. Het aandeel wordt momenteel verhandeld voor $ 52,27 en heeft een gemiddeld koersdoel van $ 84,07; dit impliceert een potentiële winst van ~61% in de komende 12 maanden. (Zie DASH-voorraadprognose op TipRanks)

Playa Hotels & Resorts (PLYA)

De vrijetijdsindustrie werd hard getroffen door de COVID-lockdowns, maar beleeft sinds vorig jaar een renaissance, toen economieën opengingen en reisbeperkingen werden versoepeld. De tweede voorraad op onze lijst, Playa Hotels, is eigenaar, exploitant en ontwikkelaar van hotel- en resortlocaties in Mexico en het Caribisch gebied. Het bedrijf heeft 25 locaties, aan uitstekende stranden, in Mexico, Jamaica en de Dominicaanse Republiek, met in totaal 9.352 kamers.

Het bedrijf rapporteerde eerder deze week zijn cijfers over het derde kwartaal van 22 en het belangrijkste cijfer om op te focussen was de bezettingsgraad. Playa meldde dat 73,8% van zijn kamers bezet was tijdens het derde kwartaal, een enorme stijging ten opzichte van de 59,3% die in dezelfde periode een jaar geleden werd gerapporteerd. De totale omzet van het bedrijf, van $ 204,6 miljoen, steeg met 35% op jaarbasis, en het gecorrigeerde netto-inkomen kwam uit op $ 5,9 miljoen, wat gunstig afsteekt tegen het gecorrigeerde nettoverlies van $ 13,7 miljoen in 3Q21. Het bedrijf heeft geprofiteerd van de grote vraag van consumenten naar vrijetijdsreizen en activiteiten, post-COVID.

Met betrekking tot PLYA voor Oppenheimer, heeft analist Tyler Batory een optimistische kijk op het bedrijf en merkt op: "We blijven denken dat PLYA goed gepositioneerd is om te profiteren van de vraag naar vrijetijdsreizen en zou moeten profiteren van een grotere erkenning van het all-inclusive bedrijfsmodel door consumenten. We denken ook dat het positief is dat het bedrijf geen toename van de annuleringsactiviteit of een vertraging van de boekingsvraag heeft gezien buiten de orkaangerelateerde activiteit."

Als gevolg van deze optimistische vooruitzichten geeft Batory het aandeel een Outperform (d.w.z. Kopen) rating, en zijn koersdoel van $ 13 suggereert dat het een robuuste winst van 121% voor zich heeft over een jaar. (Klik hier om het trackrecord van Batory te bekijken)

Deze internationale resortexploitant heeft 3 recente beoordelingen op Wall Street ontvangen - en die beoordelingen zijn allemaal positief, wat zorgt voor een unanieme Strong Buy-consensusbeoordeling voor het aandeel. Aandelen in PLYA worden verhandeld voor $ 5,88 en het gemiddelde koersdoel van $ 12,33 impliceert een winst van 110% in het komende jaar. (Zie PLYA-voorraadprognose op TipRanks)

BioMarin Farmaceutisch (BMRN)

We gaan nu over naar de biotechsector, waar BioMarin Pharmaceutical een pionier is in de behandeling van zeldzame genetische ziekten. Het bedrijf werkt aan de ontwikkeling en commercialisering van nieuwe therapeutische middelen voor genetisch gebaseerde ziekten die slopende of levensbedreigende aandoeningen veroorzaken en waarvoor momenteel geen effectieve behandelingen zijn.

Naast een actieve onderzoekspijplijn heeft BioMarin ook een line-up van zeven goedgekeurde geneesmiddelen die momenteel op de markt zijn. Deze producten genereerden in 3Q22 meer dan $ 464 miljoen aan inkomsten, van een totaal van $ 505 miljoen aan de bovenkant. De productinkomsten stegen met 26% op jaarbasis en zorgden voor een totale omzetstijging van 24% op jaarbasis.

De belangrijkste inkomstenbron van het bedrijf is Vimizim, een behandeling voor de genetische enzymaandoening Morquio A, die ernstige schade aan bot-, kraakbeen- en ligamentweefsels veroorzaakt. BioMarin realiseerde een omzet van $155,5 miljoen in het derde kwartaal van Vimizim, een stijging van 14% ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. Naglazyme, het medicijn van het bedrijf, liet de grootste omzetgroei op jaarbasis van de productlijn zien. Dit medicijn, een behandeling voor de progressieve aandoening Maroteaux-Lamy-syndroom, zag de inkomsten met 40% op jaarbasis groeien tot $ 99,5 miljoen.

Wat betreft de pijplijn van het bedrijf, is het belangrijkste kandidaat-geneesmiddel valoctocogene roxaparvovec, gebrandmerkt als roctavian. Dit is een nieuwe AAV-gentherapiebehandeling voor volwassen patiënten met hemofilie A. Het medicijn heeft klinische proeven voltooid en is goedgekeurd voor gebruik in de Europese Unie, en het goedkeuringsproces met de FDA, na de aanvraag van de Biologics-licentie, vordert. De huidige PDUFA is 31 maart 2023 - hoewel er een mogelijkheid is om die met 3 maanden te verlengen als de FDA aanvullende informatie nodig heeft.

Dit is een ander aandeel dat onlangs een upgrade heeft gekregen van Oppenheimer. Analist Leland Gershell verhoogde de aandelen van neutraal naar outperform (d.w.z. kopen), terwijl hij een koersdoel van $ 110 instelde, wat een stijging van ~35% inhoudt tegen het einde van volgend jaar. (Klik hier om het trackrecord van Gershell te bekijken)

Gershell is van mening dat BMRN klaar is voor outperformance, en merkt op: "Roctavian wordt beoordeeld voor mogelijke FDA-goedkeuring eind maart voor ernstige hemofilie A, er worden tastbare tekenen van terugbetalingsvooruitgang geboekt bij het betreden van de Europese markten, Voxzogo geniet van een sterke wereldwijde lancering in achondroplasie, en BMRN wendt zich tot consistente winstgevendheid en positieve cashflowgeneratie, maar de share shave steeg slechts bescheiden boven de indices in 2022 (-8% vs. NBI -12% YTD). Nu we 2023 ingaan, zijn we van mening dat de toenemende erkenning door de markt van verbeterende fundamentals en meer comfort rond omzetkansen op de korte (en mogelijk langere) termijn zich zal vertalen in meer uitgesproken outperformance."

Over het algemeen blijkt uit de 13 recente analistenbeoordelingen dat Wall Street van dit aandeel houdt. De beoordelingen bevatten 11 Buys to 2 Holds voor een sterke koopconsensuswaardering, en het gemiddelde koersdoel van $ 103,77 suggereert een stijging van 27% over een jaar ten opzichte van de handelsprijs van $ 81,33. (Zie BMRN-voorraadprognose op TipRanks)

Om aandelen te identificeren die de meest bullish recente beoordelingen van de straat hebben ontvangen, gaat u naar de tool Topaandelen van TipRanks' Analysts'. De tool laat ook zien welke aandelen de afgelopen drie maanden zijn gedaald, zodat u de beste aandelen kunt lokaliseren die op aantrekkelijke niveaus worden verhandeld.

Disclaimer: de meningen in dit artikel zijn uitsluitend die van de aanbevolen analisten. De inhoud is uitsluitend bedoeld voor informatieve doeleinden. Het is erg belangrijk om uw eigen analyse te doen voordat u een investering doet.