'De markt geeft er alleen om uw geld te nemen': YouTube's Humbled Trader zegt dat 90% van de daghandelaren faalt, maar deze 3 tips kunnen u helpen als handelaar te gedijen

08 Nov 2022

'De markt geeft er alleen om uw geld te nemen': YouTube's Humbled Trader zegt dat 90% van de daghandelaren faalt, maar deze 3 tips kunnen u helpen als handelaar te gedijen

'De markt geeft alleen om je geld': YouTube's Humbled Trader zegt dat 90% van de daghandelaren faalt, maar deze 3 tips kunnen je helpen als handelaar te gedijen

Als je ooit bent verleid door de sirene van daghandel , je bent niet de enige - de interesse in dit risicovolle type handel schoot omhoog tijdens het eerste jaar van de pandemie.

Het uitgangspunt is simpel: u koopt en verkoopt aandelen allemaal binnen dezelfde handelsdag, met als doel de markt te verslaan of te timen om de hoogst mogelijke winst te maken.

Onlangs, met de tweede daad van hoge inflatie en onstabiele markten van de pandemie, is het aantal mensen dat handelt gedaald, hoewel het idee dat het een manier is om gemakkelijk geld te verdienen, blijft bestaan ​​- hoewel de meeste financiële adviseurs zouden zeggen dat het risico veel groter is dan de beloning.

Shay Huang zette haar eerste stappen in de handel in 2014. Nu is het haar fulltime baan en leert ze anderen haar methoden onder de naam The Humbled Trader.

Als u hoopt in de voetsporen van Huang te treden als een succesvolle daghandelaar, dan is dit wat u moet weten.

Mis het niet

Je zou de verhuurder van Walmart, Whole Foods en CVS kunnen zijn (en elk kwartaal een dik inkomen in de supermarkt verzamelen)

Wilt u uw kleingeld investeren, maar weet u niet waar u moet beginnen? Daar is een app voor

Meer dan 65% van de Amerikanen zoekt niet naar een betere autoverzekering - en dat kan u $ 500 per maand kosten

1. Bereid je voor op het ergste en hoop op het beste

In een sector die wordt gedomineerd door mannen van middelbare leeftijd — volgens Zippia is 90% van de daghandelaren man en hun gemiddelde leeftijd is 43 jaar — valt Huang op. Maar ze heeft hard gewerkt om naam te maken.

Als ze slechts één les van haar bijna tien jaar ervaring had doorgegeven, zou ze nieuwe handelaren aanmoedigen om financieel stabiel te zijn voordat ze beginnen met handelen.

En zelfs als u veel geld over heeft, waarschuwt ze ervoor om niet al uw spaargeld op uw beleggingsrekening te storten. Zorg ervoor dat je een aanzienlijk noodfonds opzij zet voor het geval het mis gaat.

Houd ook rekening met uw verwachtingen. Terwijl Glassdoor zegt dat het gemiddelde salaris voor een daghandelaar in de VS $ 107.800 is (wat neerkomt op $ 78.109 basissalaris en $ 29.691 aan extra commissies), is er veel zweetvermogen betrokken bij het maken van dat inkomen.

Verhaal gaat verder

"Ik zou zeggen dat de 90% [die] faalt meestal de mensen zijn die het eerste jaar niet doorkomen", zegt Huang. "Het is waar dat slechts 10% van de handelaren winstgevend is", zegt Huang. "En ik zou zeggen dat slechts ongeveer 3% echt veel geld verdient ... maar ik zal zeggen dat de meeste mensen ... de verkeerde verwachtingen hebben."

Het volgende dat je nodig hebt, is een plan. Over het algemeen beginnen succesvolle daghandelaren hun werkdag met strategieën. Hoewel de factoren die van invloed zijn op uw plan van dag tot dag kunnen veranderen, moet het algemene plan altijd hetzelfde blijven - of u nu van plan bent om $ 5 of $ 5.000 te verhandelen. Het moet het volgende bevatten:

Uw motivatie om te handelen

Hoeveel tijd je eraan kunt besteden

Uw doelen

Beschikbaar kapitaal

Uw instap- en uitstapniveaus (wanneer koopt u een aandeel en wanneer verkoopt u het?)

Uw regels voor risicobeheer

Hoe u gegevens bijhoudt

Het belang van onderzoek

Onderzoek is een cruciaal aspect bij daghandel.

Traders besteden gewoonlijk een paar uur per dag voordat de markt opengaat naar het nieuws, beoordelen trends die de markt kunnen beïnvloeden en lezen over bepaalde bedrijven die hun interesse hebben gewekt. Als de markt opengaat, hoeven ze alleen maar het plan te volgen dat ze hebben gemaakt.

In het voorjaar van 2022 merkte Bloomberg op dat amateur-daghandelaren - moeder- en pop-investeerders - die tijdens het eerste jaar van de pandemie naar de industrie waren gestroomd, meer dan een miljard dollar verloren tijdens de bullmarkt.

Veel van die verliezen, die Bloomberg toeschreef aan handelskosten, superwijde biedingsspreads - het prijsverschil tussen wat de koper bereid is te besteden en hoeveel de verkoper bereid is te verkopen - en onstuimige buy-ins, waren erkend als duidelijke beginnersfouten.

Dit maakt het belang van een goed doordachte risicobeheerstrategie en een nauwkeurig afgestemd plan alleen maar duidelijk.

2. Wees klaar om op de harde manier te leren

Terwijl je nog dingen aan het uitzoeken bent, moet je plannen om dat plan met kleinere hoeveelheden geld te testen totdat je er een idee van krijgt. Als je eenmaal succesvol bent met kleinere bedragen, kun je desgewenst geleidelijk opvoeren.

“Zelfs als je $20.000 hebt, handel niet met $20.000. Als je maar $ 3.000 hebt, riskeer dan $ 10 tot $ 20, gewoon om te leren, "zegt Huang.

Ze noemt dit 'het betalen van marktgeld'. Zie het als het geld dat je betaalt om naar de middelbare school te gaan om een ​​diploma te halen.

Wees op de hoogte met topverhalen en actuele tips met de MoneyWise-nieuwsbrief. Plus: mis de volledige Q&A met The Humbled Trader niet rechtstreeks in je inbox.

Je zult verliezen lijden als je net begint, zegt Huang. Maar zolang u die lessen toepast op uw handelsplan voor toekomstige transacties, zult u verbeteren.

Wat betreft uw uren, u kunt zo weinig of zo veel tijd aan handelen besteden als u wilt. Veel amateurhandelaren concentreren hun transacties tijdens "power hours" tussen 9:30 en 10:30 uur en 15:00 tot 16:00 uur. EST.

Maar zoals bij elke praktijk of beroep, hoe meer tijd u aan leren besteedt, hoe beter u zult worden.

Houd er echter rekening mee dat als u daghandel doet, u nooit echt vrije tijd zult hebben. U kunt een makelaar vragen om een ​​paar dagen voor uw portefeuille te zorgen en uw stop-loss-orders te observeren - een order die door handelaren wordt gebruikt om verliezen te beperken of winst vast te leggen - maar als u ervoor kiest om te handelen als een carrière, houd er dan rekening mee dat dit redelijk constante aandacht nodig hebben.

3. Neem het serieus, maar niet persoonlijk

Er is een bepaald soort persoonlijkheid voor nodig om als daghandelaar te gedijen. Ben je nuchter in stressvolle tijden? Heeft u grip op uw angst en hebzucht, zodat u rationele handelsbeslissingen kunt nemen? Heb je een vaste dagelijkse routine? Kun je je aan een trainingsplan houden?

Consistentie is cruciaal.

Zoals Huang opmerkt, is de markt elke dag anders, dus "de manier waarop we aandelen onderzoeken, de tijd [we] wakker worden, de tijd dat we bij een computer komen, is elke dag ... hetzelfde, het staat in steen gebeiteld … je wilt dat de enige variabele is wat de markt je geeft.”

Als een aandeel een onverwachte opleving of uitverkoop heeft, en u heeft ofwel de winst misgelopen of bent gestoken door het verlies, vat het dan niet persoonlijk op. Er zijn veel factoren die de beweging van de markt beïnvloeden, en zoals Huang zegt: "het kan de markt niet schelen ... de markt geeft er alleen om uw geld te nemen."

Registreer uw dag, pas uw handelsplan indien nodig aan, veeg het af en blijf vooruitgaan.

Wat te lezen

Rijke jonge Amerikanen hebben het vertrouwen in de aandelenmarkt verloren en zetten in plaats daarvan in op deze drie activa. Stap nu in voor sterke rugwind op lange termijn

Tegen 2027 zou de gezondheidszorg Amerikanen gemiddeld $ 20.000 per persoon kunnen kosten

Inflatie die uw budget aantast? Hier zijn 21 dingen die je nooit in de supermarkt zou moeten kopen als je geld probeert te besparen

Dit artikel geeft alleen informatie en mag niet worden opgevat als advies. Het wordt geleverd zonder enige vorm van garantie.