De 5 meest voorkomende fouten die loterijwinnaars maken die de Powerball-winnaar van $ 1,9 miljard moet vermijden

08 Nov 2022

De 5 meest voorkomende fouten die loterijwinnaars maken die de Powerball-winnaar van $ 1,9 miljard moet vermijden

De Powerball-jackpot blijft stijgen en heeft nu bijna $ 2 miljard bereikt, waarmee het 's werelds grootste loterijprijs ooit is. Er waren geen winnaars voor de trekking van afgelopen zaterdag, waardoor de nu drie maanden durende reeks van de jackpot blijft groeien.

De volgende trekking is vanavond en biedt weer een kans op een meevaller van $ 1,9 miljard. Met zoveel geld op het spel, hier is een blik op de meest voorkomende fouten die mensen maken wanneer ze plotseling een fortuin verdienen.

1. Kiezen voor een afkoopsom in plaats van een lijfrente

Jackpotwinnaars hebben twee keuzes als het gaat om hoe ze hun uitbetaling willen ontvangen. De opties omvatten jaarlijkse afbetalingen van elk jaar gedurende 30 jaar, wat in dit geval $ 63 miljoen zou zijn, een bedrag dat samen de jackpot van $ 1,9 miljard bedraagt.

Als alternatief kunnen winnaars ervoor kiezen om een ​​eenmalige betaling te doen, een bedrag dat veel minder is dan de miljarden die nu op het spel staan. Degenen die kiezen voor een onmiddellijke contante betaling, ontvangen $ 929 miljoen.

Het kan echter een verkeerde zet zijn om die eenmalige uitbetaling te doen, zegt Robert Pagliarini van Pacifica Wealth, een gecertificeerde financiële planner en investeringsmanager die gespecialiseerd is in het werken met loterij- en Powerball-winnaars.

"Mensen kiezen bijna altijd de afkoopsom in plaats van de lijfrente, wat zonder meer de grootste fout is", zegt Pagliarini. "Ik snap het, ik begrijp waarom. Mensen willen nu het geld. Het probleem daarmee is dat mensen kunnen doen wat ze willen met het geld. Voor sommige mensen is het helemaal prima - een forfaitair bedrag nemen - tenzij je een paar fouten maakt. En wat we weten over loterijwinnaars is dat ze niet de beste financiële beslissingen nemen. "

Het voordeel van het nemen van de lijfrente is dat zelfs als winnaars financiële fouten maken met hun meevaller, er volgend jaar nog $ 63 miljoen komt, zegt Pagliarini.

"Je kunt het wegschenken, het te vrij uitgeven, het slecht investeren en dan krijg je het opnieuw omdat je die betaling de komende 29 jaar elk jaar krijgt", zegt Pagliarini.

Verhaal gaat verder

Er zijn nog andere voordelen van het nemen van de lijfrente-uitkering, waaronder de uitgestelde belastingdruk. Bij het nemen van de eenmalige forfaitaire som moeten winnaars vooraf belasting betalen over al dat geld. Dat is een federaal belastingtarief van 37% en afhankelijk van waar u woont, moeten er ook staatsbelastingen worden betaald. Bij winsten van $ 1,9 miljard zouden de federale belastingen alleen al iets meer dan $ 700 miljoen bedragen.

Als u echter kiest voor lijfrentebetalingen, betaalt u alleen belasting over de jaarlijkse uitkeringen van $ 63 miljoen, wat uw belastingdruk aanzienlijk verlaagt, tot ongeveer $ 23.310.000 per jaar. En uw laatste belastingbetaling is pas over 30 jaar verschuldigd.

Lijfrentebetalingen kunnen winnaars ook in staat stellen zich geleidelijker aan te passen aan hun vermogen. "Het nemen van de forfaitaire som kan de winnaar controle geven, maar kan de winnaar soms overweldigen", zegt Michael Liersch, hoofd van het advies en de planning voor Wells Fargo. "Het nemen van de lijfrente kan helpen de winst over een langere periode te spreiden, waardoor de winnaar zich kan aanpassen aan nieuwe rijkdom."

2. Uw hervonden rijkdom overschatten

Het is duidelijk dat $ 1,9 miljard - een contante waarde van $ 929,1 miljoen - veel geld is. Maar zelfs als je het over zulke grote aantallen hebt, denken winnaars dat ze meer geld te besteden hebben dan ze in werkelijkheid doen.

"Zelfs als de loterij-jackpot $ 1,9 miljard is, hebben winnaars niet echt $ 1,9 miljard", legt Pagliarini uit. “Als je de fout hebt gemaakt en de forfaitaire som hebt genomen, halveert dat je winst tot ongeveer $ 800 miljoen. Nadat u belasting hebt betaald, heeft u waarschijnlijk ongeveer $ 400 miljoen. Dus je bent meteen van ongeveer $ 1,9 miljard naar $ 400 miljoen gegaan."

En al die wiskunde houdt geen rekening met de mogelijkheid dat u misschien niet de enige winnaar van de grote jackpot bent. Als er meerdere winnaars zijn, wordt de jackpot gelijkelijk over alle winnaars verdeeld.

"Als er twee winnaars zijn, wordt de prijs 50-50 verdeeld, enzovoort", legt Pagliarini uit. Dit alles betekent dat de hoeveelheid geld die je uiteindelijk krijgt waarschijnlijk minder is dan je eigenlijk denkt.

Het belangrijkste punt hier is dat het belangrijk is om te wachten met uitgeven totdat u het exacte bedrag aan winsten begrijpt dat u daadwerkelijk zult ontvangen en de belastingdruk die aan dat geld is verbonden. Het is een goed idee om onmiddellijk contact op te nemen met een belastingprofessional om deze vragen te helpen oplossen en u te helpen bij het plannen.

3. Winsten behandelen als Monopoly-geld

Als je miljoenen dollars wint, lijkt het geld misschien niet eens echt, waardoor je je meer op je gemak voelt om het vrijelijk uit te geven, zonder veel na te denken. Sommige financiële adviseurs beschrijven dit als het zien van geld als Monopoly-geld, een verwijzing naar het populaire bordspel.

Bovendien zijn er verschillende emoties die vervat zitten in geld en hoe we omgaan met bestedingskeuzes. Als winnaar van een loterij toelaten dat emoties de uitgaven en besluitvorming stimuleren, kan een neerwaartse spiraal zijn, een die zelfs tot faillissement kan leiden.

“De Monopoly-geldmindset kent geen grenzen. Het is voor velen moeilijk om hun materiële verlangens onder controle te houden. Het hebben van een rode Ferrari is geweldig, maar het zou ook leuk zijn om een ​​blauwe te hebben”, zegt Philip Richter, medevoorzitter, president en partner van Hollow Brook Wealth Management, een bedrijf dat vermogensbeheer levert, inclusief investeringsbeheer en belasting- en vastgoed planning. “De consumptieve aard van de moderne Amerikaanse samenleving kan velen van ons ertoe aanzetten om steeds meer te willen, zelfs als ons leven al overvloedig is. Als je niet bent opgegroeid in een bevoorrechte wereld, is het verleidelijk om niet alleen de Joneses bij te houden, maar ze ook ruimschoots te overtreffen.”

Pagliarini is het daarmee eens en wijst erop dat, omdat het zo'n enorme hoeveelheid geld is, het gewoon niet tastbaar lijkt voor mensen.

"Omdat je het niet hebt verdiend en je weet dat je het niet hebt verdiend, ga je het anders behandelen. Het zal niet dezelfde zwaarte hebben als wanneer je het hebt verdiend. Je gaat het meer uitgeven vrij, geef het vrijelijk weg en doe risicovollere investeringen", zegt Pagliarini.

De beste manier voor loterijwinnaars om deze valkuil van Monopoly-geld te vermijden, is door een betrouwbare beleggingsprofessional als uw partner te hebben die, als uw vertrouwenspersoon, te allen tijde op uw belangen zal letten. "Deze vertrouwde adviseur zal nee zeggen tegen frivole uitgaven en zal een rigoureus, kwantitatief en doorlopend financieel plan opstellen dat rekening houdt met inkomsten, uitgaven, risico's en activaspreiding", voegt Richter toe.

Een door een professional ontwikkeld financieel plan geeft aan wat redelijkerwijs kan worden uitgegeven op maand-, kwartaal- en jaarbasis. Dat brengt ons bij de volgende fout:

4. Geen overleg met financiële professionals

Het omgaan met het geldbedrag dat aan een Powerball-jackpot is gekoppeld, is een eenmalige gebeurtenis voor de gemiddelde persoon. Maar voor sommige mensen, zoals vermogensbeheerders, CPA's, financiële adviseurs en dergelijke, is het beheren van enorme sommen geld wat ze dag in dag uit doen.

Als u een van de gelukkige winnaars bent, zorg er dan voor dat u zich onmiddellijk omringt met een team van ervaren experts die u kunnen helpen uw financiële toekomst succesvol te beheren, inclusief advies over de verstandigste investeringen die u kunt doen en hoe u het geld kunt budgetteren.

"Dat team moet bestaan ​​uit een advocaat, een belastingpersoon en een financieel persoon", zegt Pagliarini. "Je wilt werken met mensen die dit tientallen, zo niet honderden, keren hebben meegemaakt. En je wilt erop kunnen vertrouwen hen.”

5. Het slachtoffer worden van lifestyle-griezel

Met miljoenen of soms zelfs miljarden dollars ineens binnen handbereik, is het niet meer dan normaal dat u in de verleiding komt om grote aankopen te doen, zoals een auto of huis die u zich voorheen niet kon veroorloven. Dit soort aankopen zijn voorbeelden van lifestyle creep, waarbij een stijging van het inkomen leidt tot buitensporige discretionaire uitgaven. Maar al die nieuwe bezittingen kunnen ook duur zijn om te onderhouden en uw kosten van levensonderhoud verhogen.

"Ongebreidelde toegang hebben tot honderden miljoenen dollars biedt onbeperkte mogelijkheden... vliegtuigen, helikopters, renpaarden en meerdere huizen zijn plotseling niet alleen binnen handbereik, ze zijn een tastbare realiteit", zegt Richter. "Dit soort luxe activa vereisen enorm veel onderhoud en genereren aanzienlijke lopende kosten.”

Met andere woorden, het bouwen van imperiums die bestaan ​​uit meerdere huizen, auto's en andere grote aankopen kan leiden tot uitgaven die uiteindelijk uw financiële mogelijkheden te boven gaan, zelfs als winnaar van de loterij.

"Mensen proberen hun leven echt te veel te veranderen. Ze hebben het gevoel dat ze alles op hun kop moeten zetten, alleen maar omdat ze al dit geld hebben", zegt Pagliarini. "Maar dat hoef je niet te doen."

Ontdek in plaats daarvan wat in het verleden goed voor u heeft gewerkt, waar u van geniet en waar u plezier aan beleeft. En focus je op die dingen. "Probeer geld te gebruiken om je leven te verbeteren in plaats van het radicaal op zijn kop te zetten", zegt Pagliarini.

Dit verhaal stond oorspronkelijk op Fortune.com

Meer van Fortune:

De Amerikaanse middenklasse is aan het einde van een tijdperk

Elon Musk staat opnieuw terecht voor zijn $56 miljard Tesla-salaris dat 'het grootste in de menselijke geschiedenis' is

De winnaars van de Powerball-jackpot van $ 1,5 miljard zullen deze waarschijnlijk contant ontvangen. Dat is een grote fout, zeggen experts

De VS stevenen mogelijk af op een 'tripledemie' - een arts geeft een dringende waarschuwing