Annaly Kapitaalbeheer Vs. AGNC Investment Corp: wat is de betere koop?

10 Jan 2023

Annaly Kapitaalbeheer Vs. AGNC Investment Corp: wat is de betere koop?

Hoewel 2022 een moeilijk jaar was voor de meeste vastgoedbeleggingsfondsen (REIT's), waren hypotheek-REIT's (mREIT's) de slechtst presterende subsector.

De mREIT-verliespercentages varieerden van halverwege de tienerjaren tot bijna 60%. Inflatie en renteverhogingen sneden diep in mREIT's en droegen bij aan de decimering van de aandelenkoersen.

Toch blijven mREIT's om één belangrijke reden populair: ze betalen ongelooflijk hoge dividendrendementen uit, die in slechte jaren het verlies aan hoofdsom temperen en in goede jaren bijdragen aan het totale winstgevende rendement. Maar mREIT's zijn niet voor iedereen geschikt, omdat het aandelen met een hoge bèta zijn die vaak behoorlijk volatiel zijn.

Bekijk twee van de meest populaire mREIT's van dit moment en vergelijk ze in acht verschillende categorieën om te zien welke de beste is om te kopen.

Annaly Capital Management Inc. (NYSE: NLY) is een in New York gevestigde hypotheek-REIT die belegt in door hypotheken gedekte effecten om geld te lenen voor woningen die worden gedekt door Fannie Mae, Freddie Mac of Ginnie Mae.

>

Annaly Capital Management had in september een omgekeerde aandelensplitsing van 1 op 4 en de aandelen daalden daarna met ongeveer 25%.

AGNC Investment Corp. (NASDAQ: AGNC) is een mREIT uit Bethesda, Maryland, die belegt in door de Amerikaanse overheid gegarandeerde pass-through-effecten en door onderpand gedekte hypotheekverplichtingen.

Beide REIT's hebben de laatste tijd goed gepresteerd, vooral nadat bekend werd dat de legendarische Bond King Bill Gross een groot aantal aandelen van beide bedrijven kocht.

Laatste aanbiedingen van Benzinga's Real Estate Investment Screener

10 Federal Self-Storage 4 - Self-Storage Real Estate Fund met 14%-16% doel-IRR

Mercantile Industrial Park - Volledig verhuurde licht-industriële portefeuille met 17% doel-IRR

The Chloe Residences - Meergezinswoning in Austin, TX, met 17,4%-19,4% doel-IRR

Grootte en diversiteit

De marktkapitalisatie van Annaly Capital Management is $10,15 miljard. Het heeft een balanstotaal van $ 86 miljard en bestaat al meer dan 25 jaar. De beleggingsstrategieën omvatten door hypotheek gedekte effecten van bureaus, hypotheekrechten en residentieel onroerend goed.

Verhaal gaat verder

De marktkapitalisatie van AGNC Investment Corp. is $6,08 miljard. Het heeft een balanstotaal van $ 58,52 miljard en bestaat al 15 jaar. Het belegt voornamelijk in door woninghypotheken gedekte effecten van bureaus.

Het voordeel gaat naar Annaly Capital Management in deze categorie vanwege nog 10 dienstjaren, een grotere marktkapitalisatie en een beetje meer diversificatie in haar bedrijfsmodel.

Prestaties in de loop van de tijd

Sinds de beursintroductie (IPO) in mei 2008 heeft AGNC Investment Corp. een totaalrendement behaald van 194,78%. Over diezelfde periode behaalde Annaly Capital Management een totaalrendement van 62,91%.

In de afgelopen 52 weken is Annaly Capital Management met 33,14% gedaald, terwijl AGNC Investment Corp. met 31,68% is gedaald. In de afgelopen vier weken is AGNC Investment met 8,14% gestegen tot slechts 1,78% voor Annaly Capital Management.

AGNC Investment Corp is duidelijk de superieure REIT wat betreft totale rendementsprestaties over zowel kortere als langere tijdsbestekken.

Dividendrendement

Annaly Capital Management keert een driemaandelijks dividend uit van $ 0,88, of $ 3,52 per jaar, voor een huidig ​​rendement van 16,22%, terwijl AGNC Investment Corp een maandelijks dividend uitkeert van $ 0,12, of $ 1,44 per jaar, voor een huidig ​​rendement van 13,54%.

p>

Hoewel het ontvangen van maandelijkse dividenden voordelig is voor inkomensbeleggers, maakt het veel hogere dividendrendement Annaly Capital Management de winnaar van deze categorie.

Dividendgroei en stabiliteit

Zowel Annaly Capital Management als AGNC Investment Corp. hebben altijd grote dividenden uitgekeerd die de grotere volatiliteit compenseerden. Maar Annaly Capital Management heeft haar dividend de afgelopen vijf jaar tweemaal verlaagd met in totaal 26,6% en AGNC Investment Corp. heeft haar dividend tweemaal verlaagd met 33,33%.

Hoewel de dividendgroei en stabiliteit van beide bedrijven verschrikkelijk zijn, is de procentuele verlaging van AGNC Investment Corp. iets erger, dus het voordeel in deze categorie gaat naar Annaly Capital Management.

Dividenddekking door WPA

Annaly Capital Management heeft een verwachte winst per aandeel (EPS) van $ 4,26 en een jaarlijks dividend van $ 3,52, voor een uitbetalingsratio van 82%. AGNC Investment Corp. heeft een verwachte winst per aandeel van $ 3,33, wat het dividend van $ 1,44 mooi dekt met een uitbetalingsratio van slechts 43,2%.

Hier geen betwisting - AGNC Investment Corp. heeft gemakkelijk de betere dividenddekking op basis van de winst per aandeel met een uitbetalingsratio die bijna de helft is van die van zijn rivaal.

Prijs-winstverhouding (K/W)

In tegenstelling tot de meeste REIT's die Funds from Operations (FFO) gebruiken, gebruiken mREIT's P/E-ratio's om de relatie tussen aandelenkoers en winst te meten. Annaly Capital Management heeft een verwachte K/W-ratio van 5,09, terwijl de K/W-ratio van AGNC Investment Corp. 3,03 is. Beide P/E-ratio's zijn laag, maar AGNC Investment Corp. heeft een lagere P/E en wint deze categorie.

Schuldratio

Annaly Capital Management heeft in het meest recente kwartaal een totale schuld van $63,78 miljard en de verhouding tussen schuld en eigen vermogen is 582,36. AGNC Investment Corp. heeft een totale schuld van $ 41,63 miljard en de verhouding tussen schuld en eigen vermogen is 576,36. Beide bedrijfsratio's hebben extreem hoge schulden, maar die van AGNC Investment Corp. is iets beter, dus geef deze categorie aan AGNC Investment Corp.

Meest recente bedrijfsresultaten

De bedrijfsresultaten van Annaly Capital Management over het derde kwartaal leverden een winst per aandeel op van $ 1,06, waarmee ze de verwachtingen van analisten met $ 0,07 overtroffen. Maar de winst per aandeel was $ 0,06 slechter dan in het derde kwartaal van 2021.

AGNC Investment Corp. had een winst per aandeel van $ 0,84, wat $ 0,15 beter was dan de schattingen van analisten en ook $ 0,10 beter dan de winst per aandeel van het derde kwartaal van 2021.

AGNC Investment Corp. boekte betere resultaten over het derde kwartaal en wint ook in deze categorie.

Samenvatting

Annaly Capital Management deed het beter qua omvang en diversiteit, dividendrendement en dividendgroei/-stabiliteit.

AGNC Investment Corp. heeft het voordeel in de categorieën prestatie in de loop van de tijd, dividenddekking door WPA, K/W-ratio, schuldratio en meest recente bedrijfsresultaten.

Totale categoriescore: AGNC Investment Corp.: 5, Annaly Capital Management: 3.

Het ziet er misschien goed uit voor beide REIT's nadat beide in 2022 verschrikkelijk presteerden, maar als een belegger er slechts één hoeft te kiezen om te kopen in 2023, is AGNC Investment Corp. de betere koop van de twee.

>

Bekijk meer over onroerend goed van Benzinga

Door Bezos gesteunde start-up waarmee u een huisbaas kunt worden met $ 100

Dit fonds is op zoek naar een gematigd rendement als de vastgoedmarkt niet instort – en spectaculaire rendementen als dat wel het geval is

Deze weinig bekende REIT genereert dubbelcijferige rendementen in een bearmarkt: hoe?

Mis geen realtime waarschuwingen over uw aandelen - word gratis lid van Benzinga Pro! Probeer de tool waarmee u slimmer, sneller en beter kunt beleggen.

© 2023 Benzinga.nl. Benzinga geeft geen beleggingsadvies. Alle rechten voorbehouden.